CERTIFIKAT ZA GLASBENO VZGOJO WILLEMS

Usposabljanje za Certifikat za glasbeno vzgojo Willems je namenjeno vsem, ki delajo na področju vzgoje in izobraževanja, na terapevtskem področju, na področju socialnega razvoja, inkluzije in podobno ter bi želeli v svoje delo vključiti več glasbe. Poznavanje Willemsovih pedagoških načel lahko obogati in izpopolni delo učiteljev, vzgojiteljev, terapevtov in vseh, ki jim glasba predstavlja pomemben del profesionalnega udejstvovanja. Za vpis v program zadostuje nekaj osnovnega glasbenega znanja.

Usposabljanje traja dve leti in zajema raznovrstne glasbene vsebine (funkcije človeškega telesa v vseh glasbenih vsebinah, celostni slušni razvoj, občutek za ritem in metriko, vokalna kultura in petje, poslušanje glasbe idr.) in pedagoške vsebine (učne ure s področja psihopedagogike, spoznavanje raznih pedagoških metod XX. stoletja, Willemsov praktični pouk (neposredno in preko videa), pedagoška progresivnost glasbenega uvajanja idr.). V letošnjem šolskem letu ga vodita dva predavatelja: Béatrice Westphal Chapuis in Christophe Lazerges (Francija). Vsa predavanja so prevajana v slovenščino.

Razpis za vpis v program usposabljanja odpremo vsako leto na začetku šolskega leta. Program izvedemo na podlagi zadostnega števila kandidatov. Vse zainteresirane pred vpisom vabimo na naše seminarjena katerih boste lahko spoznali način glasbene vzgoje po Edgarju Willemsu (informacije o seminarjih so objavljene na naši spletni strani).  V kolikor bi želeli več informacij, nam prosim pišite na naslov: willems@drustvo-willems.si.

SPLOŠNE INFORMACIJE

RAZPIS ZA VPIS V USPOSABLJANJE ZA WILLEMSOVE UČITELJE

Razpis je odprt od 2. 7. 2018 do 21. 9. 2018. Za prijavo na razpis nam na naš poštni ali elektronski naslov pošljite naslednje podatke: ime, priimek, telefonsko številko in vaš e-naslov.

Prijava na razpis vas v nobenem primeru ne zavezuje k vpisu v program. Prijava za razpis ni pogoj za vpis v program.

VPIS

Po zaprtju razpisa za vpis na podlagi zadostnega števila prijav 24. 9. 2018 začeli z vpisom v program. O začetku vpisa bomo vse zainteresirane obvestili po elektronski pošti. V program se lahko vpišete tudi brez prijave na razpis. Več informacij o programih poiščite na naši spletnih straneh, nam pišite na: willems@drustvo-willems.si ali nas pokličite na 031 28 33 41.

LOKACIJA in PREDAVATELJI
 Usposabljanje poteka v Ljubljani na Glasbenem centru Edgar Willems, Ob dolenjski železnici 182, Ljubljana. V letu 2018/2019 ga bo vodila Mateja Tomac Calligaris.

OBSEG IN CENA USPOSABLJANJA

Usposabljanje za Certifikat za glasbeno vzgojo Willems® poteka 2 leti v skupnem trajanju 170 ur predavanj (iz tega so izvzeta preverjanja in izpiti).

OBSEG

• -  1. letnik:

• 64 ur predavanj (predavanja se začno sočasno z začetkom šolskega leta)

• 4 ure izpitnega preverjanja

• 1 poletni seminar ali 1 Mednarodni kongres v trajanju 20-ih ur

• 1 ura individualni razgovor

• -  2. letnik:

• 64 ur predavanj (predavanja se začno sočasno z začetkom šolskega leta)

• 6 ur izpitnega preverjanja

• 1 poletni seminar ali 1 Mednarodni kongres v trajanju 20-ih ur

• 1 ura individualni razgovor

CENA USPOSABLJANJA *
* (društvo si pridržuje pravico do spremembe cen za posamezen letnik)

1. letnik...... 950,00 eur
  2. letnik...... 970,00 eur

Kotizacija se poravna v štirih obrokih. V kotizacijo niso všteti stroški poletnega seminarja (prb. 200 eur + morebitni stroški poti in nastanitve) oziroma mednarodnega kongresa (prb. 380 do 400 eur + stroški poti in nastanitve).

Mednarodni kongresi in poletni seminarji

Mednarodni kongresi potekajo vsaka tri leta.

V letih, v katerih kongres ni organiziran, vsak center za usposabljanje organizira nacionalni poletni seminar.

Mednarodni seminar za pripravo na zaključne izpite je lahko organiziran izven centra za usposabljanje, ki ga obiskuje kandidat. Certifikat Willems® je podeljen kandidatom, ki uspešno opravijo obveznosti, in sicer ob koncu mednarodnega kongresa ali mednarodnega poletnega seminarja. Udeležba kandidata na kongresu ali seminarju je obvezna.

Potrditev

Certifikat Willems® je podeljen kandidatom, ki opravijo naslednje obveznosti:

− 2 leti usposabljanja, opravljeni letni izpiti oziroma preverjanja za vsak posamezen letnik in pozitiven zaključni izpit.

− Zaključni izpit: pristop k ustnemu izpitu je mogoč po pozitivno opravljenem pisnem izpitu. Tolerira se do 3 nezadostne ocene v sklopu vseh posameznih izpitnih nalog, pod pogojem, da je povprečje višje od 14/20.

− 2 seminarja: mednarodni kongres ali poletni seminar.

− prisotnost na urah usposabljanja med šolskim letom v minimalnem obsegu 75% (+ prisotnost na mednarodnem kongresu ali poletnem seminarju).